Gewonnen.
Adine helpt je met jouw money mindset

Adine Faber-Versluis, Money Mindset Mentor, Human Design Guide & Financieel Expert

“Ook al heb ik niet gewonnen, het voelt wél of ik gewonnen heb.” Heel eerlijk: als ik dat soort uitspraken in het verleden hoorde, kon ik ze wel horen, maar niet echt geloven. Tot ik meedeed aan de verkiezing voor de Vrouw in de Media Award, waarbij ik half januari de winst voor de provincie Friesland in de wacht sleepte.

Dankzij die winst, mocht ik ook door naar de landelijke verkiezing. Daar moest ik even voor schakelen; ik had me helemaal ingesteld op Friesland, maar had nog wat overtuigingen om te zetten voor de landelijke editie. Nu heb ik daar natuurlijk geweldige methodes voor – die leer ik je in Ontwikkel JOUW Money Flow 😉 – waardoor ik snel kon schakelen. Ik ging VOL in de landelijke verkiezing. En wat ik me eerder niet kon voorstellen, gebeurde.

In de week na het sluiten van de stembussen, overviel me ineens een gevoel. Het gevoel dat ik al gewonnen had. Niet dat ik het al voorzag of dat ik het wist, en – zo blijkt achteraf – ook niet omdat het zo was. Maar omdat de wedstrijd ineens veranderd was.

Wat ik me eerder namelijk niet realiseerde, was dat als je ergens helemaal voor gaat, je tijdens dat proces al zoveel leert en zoveel winst boekt, dat ‘echt’ winnen zéker een kers op de taart is, maar niet de complete taart.

En heel eerlijk: dat ‘helemaal ervoor gaan’ doe ik lang niet voor alles. Zoals Marlies Dekkers het zo mooi verwoordde tijdens één van de masterminddagen die ik met haar had: “Soms is het fijn om ‘de belofte’ te blijven. Om jezelf altijd voor te kunnen houden dat als je écht je best doet, het wel gaat lukken.”

Dat beschermlaagje laat je gaan op het moment dat je ergens helemaal voor gaat. Dan laat je zien: ik doe er alles aan. Mislukt het nu, dan is er geen ‘maar als ik…’.

Ik dacht altijd dat dat eng was. Spannend. Dat er dan allerlei mogelijkheden waren om door de mand te vallen. Maar ik leerde nu in de praktijk wat heel anders.

Les 1: winst komt in veel vormen

Mijn belangrijkste les was wel: winst komt in veel vormen. Dat gevoel al gewonnen te hebben, terwijl de uitslag nog niet binnen was. Niet vanuit een beschermingsmechanisme, maar vanuit oprechte waardering voor alles wat het me al had geleerd en laten zien. Ik hád natuurlijk al de award voor Friesland gewonnen, ik had een enorme stapel aan mooie motivaties van mensen die de moeite hadden genomen om op mij te stemmen, ik had ineens regionale aandacht in de media, nieuwe perscontacten, nieuwe volgers, nieuwe aanmeldingen, nieuwe aanvragen voor lezingen, noem het allemaal maar op.

Maar bovenal…

Les 2: de belofte is not all it’s cracked up to be

Die belofte zijn, dat is eigenlijk helemaal niet zo veilig, zo lekker, zo comfortabel. Voor deze verkiezing heb ik een afspraak met mezelf gemaakt: ik ga all in. Ik ga elke dag iets van aandacht besteden aan de verkiezing. Ik ga VRAGEN om stemmen. Ik ga me niet verschuilen.

En dat heb ik gedaan.

Ik heb me niet ingehouden, geen rekening gehouden met gedachten als ‘straks win ik niet en dan moet ik dat overal gaan vertellen en dan dan dan’. Gewoon gedaan.

En wat blijkt: dat is 1.000x fijner dan die belofte zijn. Het geeft rust. Het geeft richting. Het maakt enthousiast. Het maakte voor mij dat ik er echt een spel in kon gaan zien. En ik weet 100% zeker dat dit ervoor heeft gezorgd dat ik me al een winnaar voelde. Want tijdens die proces en door die belofte aan mezelf, heb ik stappen gezet die ik anders nooit zou zetten of eindeloos voor me uit zou schuiven.

Les 3: het is wat je ermee doet

De derde les is er eentje die ik de komende tijd in de praktijk ga brengen. Ik geloof namelijk dat het met winst niet eindigt. Of met verlies natuurlijk. Het is de vraag wat je er vervolgens mee doet. Hoe verzilver je de aandacht die er is? Hoe zet je het in om meer aandacht te krijgen voor je missie?

Zelfs als je de Olympische medaille wint, blijven mensen niet voor je deur liggen om wat van je te horen als je zelf ook niet in beweging komt.

Ik heb dat voor mezelf meteen al opgepakt na de winst van de Friese verkiezing; ik mocht met een paginagroot artikel in het Friesch Dagblad staan, werkte mee aan een budgetspecial voor Flair en maakte afspraken voor lezingen. En wat mij betreft houdt het daar niet op. Ik heb nog heel veel meer op mijn verlanglijstje; een artikel in de Linda, een artikel in de Happinez, een artikel in de &C, een vaste column ergens. Leren hoe je goede columns schrijft 😉

En wie weet wat ik hier dan volgend jaar te melden heb…

Liever luisteren?

Ik maakte hierover vorige week ook al een podcastaflevering, #290: Dit is waarom ik al gewonnen heb. Die beluister je hier op Spotify en hier op iTunes.

Daarin vertel ik je ook eerlijk dat die manier van denken voor mij niet altijd de standaard is geweest. Maar: je manier van denken kun je veranderen. Daar help ik je graag mee. Of het nu is voor je business, voor je geldstromen of voor iets heel anders. Mijn ingang is geld, lekker praktisch, maar mijn tools gaan je hele leven mooier maken. Meer weten? Kijk op moneyflow.nl.

Wil je meteen bericht ontvangen als er weer nieuwe artikelen verschijnen? Meld je dan aan.

Chat openen
1
Hi 🙋🏻‍♀️ kan ik je helpen?
Hi 🙋🏻‍♀️! Wat leuk dat je hier bent. Heb je een vraag? Stuur me hier dan een WhatsAppje, dan spreken we elkaar snel. Geniet van je dag en hartelijke groet, Adine