62% van de werkgevers heeft werknemers met schulden. Een werknemer met schulden kost de werkgever jaarlijks gemiddeld 13.000 euro.
Werknemers met financiële stress kosten werkgevers veel geld. Geldzorgen leiden namelijk tot verminderde productiviteit, meer verzuim en hebben zélfs invloed op het IQ, zo blijkt uit dit onderzoek dat door Sendhil Mullainathan, professor Economie aan de universiteit van Minnesota, werd uitgevoerd.
Nibud berekende dat elke medewerker in de schulden een werkgever gemiddeld zo’n 13.000 euro per jaar kost. Nu het aantal mensen met geregistreerde problematische schulden in rap tempo toeneemt, nemen ook de financiële gevolgen voor werkgevers toe. Tijd om daar iets aan te doen.
Wat kun je doen als werkgever?
Mensen met financiële problemen schamen zich hier vaak voor en vinden het moeilijk om erover te praten, laat staan er hulp voor te zoeken. Dat maakt dat de problemen soms groter worden dan nodig is. Als werkgever kun je je werknemers ondersteunen door preventie van geldproblemen een concrete plek te geven in je HR-beleid. Het taboe eraf te halen en in te zetten op vroegsignalering, voorlichting en openheid.
- Herkennen: wat zijn de signalen van financiële problemen onder werknemers?
- Geldgesprekken voeren: wat speelt er? Met welke levensgebeurtenissen hebben werknemers te maken? Welke impact hebben die op de financiële situatie?
- Je werknemers financieel fit houden door middel van masterclasses, e-learnings en persoonlijke feedback.
Wil jij je werknemers inspireren om grip te krijgen op hun geldzaken, hen daarvoor praktische tools bieden én ervoor zorgen dat financiële problemen geen impact hebben op hun werk? Dan denken wij graag met je mee. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.
Onze missie
Geldzaken leuk, duidelijk en inspirerend maken door middel van originele, bruikbare inzichten die helpen om financieel fit te worden én te blijven.
Onze focus
Impact maken, verandering creëren en geldzorgen op dit moment verkleinen, terwijl we tegelijkertijd werken aan een financieel fitte volgende generatie.