MONEY MINDSET

5 Money Mindset-boeken die elke vrouw gelezen moet hebben

Adine helpt je met jouw money mindset

Adine Faber-Versluis, Money Mindset Mentor

Je geldzaken goed op orde hebben, meer dan genoeg geld verdienen, het uitgeven aan de dingen waar jij blij van wordt, er anderen mee helpen… wie wil dat niet?

Toch zit er – als het gaat om geld – een behoorlijk gat tussen denken en doen.

Geld lijkt vaak wat ingewikkeld. Saai. Meer iets voor mannen. Of voor Miep Kniep. Maar ja, dat wil je juist niet zijn.

Ik breng je natuurlijk graag op andere gedachten. Ik wil je laten zien dat geld een geweldig middel is, waarmee je heel veel mooie dingen in jouw leven, en de levens van mensen om je heen kunt brengen.

Wat je daarvoor nodig hebt? Een gezonde money mindset. Een gezonde kijk op het middel geld, zonder waardeoordelen.

Ontwikkel je die binnen één dag? Waarschijnlijk niet. Ik ben er inmiddels een jaar of vijf mee bezig en ben er ook nog láng niet.

Maar ik heb in de afgelopen jaren wél flinke stappen gezet en verruilde onder meer mijn met-opgelegde-deadlines gevulde dagen voor een écht vrij bestaan, waarin ik zelf bepaal wat ik doe, wanneer ik het doe en hoe ik het doe.

Ik werk geen 80+ uur per week meer, maar heb óók financieel niet ingeleverd.

Ik kan je daar natuurlijk van alles over leren in de Money Mind (Business) Academy, maar ik neem je hier liever mee naar het begin. De boeken die mij een aantal onbetaalbare inzichten opleverden en de money mindset-boeken die elke vrouw wat mij betreft zou moeten lezen!

1. Get Rich, Lucky Bitch – Denise Duffield-Thomas

Raar maar waar: het zijn vaak de vrouwen met het meeste talent die het meest worstelen met geld verdienen. Niet omdat er niemand is die hen voor hun talent wil betalen, maar simpelweg omdat ze zelf elke geldstroom blokkeren. Niet bewust, maar onbewust. Dit boek laat je zien op welke vlakken jij misschien wel geprogrammeerd bent om je eigen welvaart tegen te houden én geeft je de tools om die blokkades te doorbreken.

Direct de eBook-versie lezen >>

2. Rijke pa, arme pa – Robert Kyosaki

Dit verhaal – het schijnt niet waargebeurd te zijn, ook al lijkt het wel als je het leest – draait om Robert, zijn vriend Mike, en hun beider vaders. De vader van Robert is leraar, hecht veel aan invloed van de overheid en vindt ondernemers en kapitalisten maar niets. De vader van Mike is zo’n kapitalist en laat Robert de andere kant van de medaille zien.

Een van de belangrijkste inzichten die ik uit dit boek heb gehaald, is het verschil tussen geld uitgeven aan dingen die (meteen) minder waard worden en geld uitgeven aan dingen die je geld gaan opleveren. Het bouwen van je eigen geldmachine, so to speak.

Je kunt het boek hier vinden >>

3. Smart Women Finish Rich – David Bach

Dit boek is inmiddels al meer dan 7 miljoen keer over de toonbank gegaan. Het is daarmee één van de populairste personal finance-boeken ooit geschreven, én speciaal voor vrouwen.

Door een man, oké. Maar die gaat wél in op de financiële zorgen en problemen waar moderne vrouwen mee te maken krijgen én de kansen die daarin liggen.

Direct het eBook lezen >>

4. Super Attractor – Gabrielle Bernstein

Een les die ik zelf vrij laat leerde: je kunt nóg zo je best doen om praktisch slim met je geld om te gaan; als je mindset er nog steeds eentje van schaarste is (bijvoorbeeld ingegeven door money blocks), blijf je altijd werken binnen grenzen.

Stel je nu eens voor dat dit allemaal makkelijk kan. Dat je aan de lopende band mooie dingen aantrekt in je leven. Gewoon, omdat je daar helemaal op ingetuned bent.

In dit boek leer je hoe je je goed kunt voelen en dat als basis kunt gebruiken om meer rijkdom, geluk en geld aan te trekken.

Lees direct het eBook >>

5. Your Money or Your Life – Vicki Robin en Joe Dominguez

Hier is ook een Nederlandse versie van (Je Geld of Je Leven), maar die is inmiddels behoorlijk gedateerd.

De vernieuwde Engelstalige versie geeft je 9 stappen om je relatie met geld helemaal om te zetten en financiële vrijheid te bereiken.

Het idee ervan is eigenlijk heel simpel: waarschijnlijk ga je nu elke dag naar je werk en krijg je betaald. Dan ruil je dus tijd voor geld. Dat geld gebruik je waarschijnlijk om leuke dingen te doen. En om je rekeningen te betalen.

Maar wat als je er eens anders naar zou kijken: als je bij elke uitgave zou bepalen hoeveel tijd je daarvoor hebt ingeruild. Zou je dan nog dezelfde keuzes maken? Dit is vooral een fijn boek als je nog wat tussen uitersten schommelt; van halve vrek tot big spender.

Scoor hier het luisterboek >>

Tip

Je kunt boeken op verschillende manieren lezen. Voor het snelste resultaat houd je een notitieboekje bij de hand en noteer je (kort!) je belangrijkste inzichten.

Geen feitjes dus, maar inzichten.

Om een idee te geven; ik haal zelf vaak maar 2-3 écht goede, nieuwe inzichten uit een boek. Door die op te schrijven, blijven ze veel beter hangen. Plus: ik kan ze later snel nog eens teruglezen, zonder het hele boek opnieuw te hoeven lezen.

Welk boek zou jij nu graag het eerste willen lezen? Tell me!

Bewaar dit artikel op Pinterest, om het later gemakkelijk terug te kunnen vinden:

Wil je meteen bericht ontvangen als er weer nieuwe artikelen verschijnen? Meld je dan aan.

Kijk anders naar jezelf en verander je leven

Niets is iets. Het is alleen wat jij ervan maakt. Ofwel: hoe jij ergens naar kijkt, bepaalt je realiteit. En daar kun je slim gebruik van maken.

100 Inspirerende Money Mindset-quotes

100 inspirerende money mindset quotes die je kunt gebruiken als affirmaties, als inspiratie of ter motivatie

5 Money Mindset-boeken die elke vrouw gelezen moet hebben

Je geldzaken goed op orde hebben, meer dan genoeg geld verdienen, het uitgeven aan de dingen waar jij blij van wordt, er anderen mee helpen… wie wil dat niet?

Een simpele tip voor meer overvloed in je leven

Wil jij meer overvloed in je leven, maar weet je niet hoe? Ik heb het antwoord voor je. En je zult versteld staan van hoe eenvoudig het is.

Zo ontwikkel je een positieve money mindset

Een positieve mindset ontwikkelen – klinkt ingewikkeld. Maar dat hoeft het niet te zijn. Met deze handige tips heb jij dat zó onder de knie.

delingen