De kracht van het zetten van de juiste intentie
Adine helpt je met jouw money mindset

Adine Faber-Versluis, Money Mindset Mentor, Human Design Guide & Financieel Expert

“Maar ik bedoel het toch goed?” Je intentie en de uitwerking ervan zijn twee hele verschillende zaken, maar ze hebben wél met elkaar te maken. Als je bedoeling positief is, dan is de kans op een positief resultaat een stuk groter dan wanneer je bedoeling niet positief is.

Want dat is wat een intentie is: je bedoeling ergens mee. Wat wil je ergens mee bereiken? We hebben vrijwel overal wel een intentie mee, maar die intentie is niet altijd bewust. Vaak doen we dingen omdat we ze altijd zo gedaan hebben, omdat we ze zo gewend zijn. Omdat we niet anders of beter weten. Dan doen we zoals we doen, en gaat het zoals het gaat. 

Grote kans dat jij dit leest, omdat je helemaal niet wilt dat het ‘gaat zoals het gaat’. Jij wilt verbetering. Anders over geld denken. Makkelijker geld aantrekken. Je rijk voelen. Rijk worden. Een fijn leven opbouwen.

Om ander resultaat te boeken, moet je anders doen dan je tot nu toe hebt gedaan. Anders dénken dan je tot nu toe hebt gedaan. Dat begint bij het zetten van een krachtige intentie. Wayne Dyer, die je misschien wel kent van het boek Niet Morgen Maar Nu, zegt dat je intentie je werkelijkheid vormt. En daar heeft hij helemaal gelijk in; het bepaalt namelijk hoe jij dingen ervaart, hoe je er tegenaan kijkt. Als je daar bewust mee omgaat, heb je dus het vermogen om al een positief tintje toe te voegen aan jouw werkelijkheid. Maar hoe pak je dat nu aan?

Ik kan je geruststellen: het is niet moeilijk. Je kunt het bovendien op allerlei manieren doen. Je kunt bijvoorbeeld de dag al beginnen met het zetten van een intentie. Als je nog geen ochtendritueel hebt, dan is dit het moment om ermee te beginnen. In je ochtendritueel zet je ook een intentie voor de dag.

Dat kan bijvoorbeeld zijn: “Ik kijk vandaag naar het positieve in negatieve situaties, of ik zorg vandaag goed voor mijn lichaam, of ik ga vandaag uitdagingen op mijn pad met vertrouwen aan, of ik accepteer mezelf volledig.” Heb je moeite met het bedenken van een fijne intentie? Dan kun je daarvoor ook affirmatiekaarten gebruiken.

Als je nog niet bekend bent met het zetten van intenties, dan kun je het beste beginnen met jezelf die gewoonte aanleren. Zet ze niet alleen voor de dag, maar ook voor kleine momenten. Dat hoeven helemaal geen hoogdravende dingen te zijn; je kunt voor een maaltijd bijvoorbeeld de intentie zetten om te genieten van de maaltijd, om rustig te eten, om je lichaam écht te voeden. Of voor je in de auto stapt, kun je als intentie hebben dat je rustig blijft in het verkeer, dat je je aan de voorgeschreven snelheid houdt. Voor je aan het werk gaat, kun je de intentie uitspreken dat je de belangrijkste dingen eerst doet. Dat je zonder afleiding gaat voor de dingen die jou verder brengen.

Op die manier kun je jezelf laten wennen aan het bewust dingen doen. Aan bewust keuzes maken, kiezen voor het positieve, voor de flow. 

Een mooie manier om je intenties ook zo congruent mogelijk met elkaar te laten zijn, is je eigen visie zo helder mogelijk hebben. Wat wil je precies? Waarom wil je dat? En wat is ervoor nodig om dat te realiseren? Misschien nog wel duidelijker: wat moet jij zijn om dat te kunnen realiseren? 

Er zijn een aantal praktische manieren om hier vorm aan te geven. Een van die manieren is het maken van een visionboard. Wellicht lukt het je zelfs om daar een thema aan te koppelen, zodat je bij elke intentie die je stelt heel snel kunt bepalen of die ook aansluit bij jouw thema. Een van de thema’s die ik bijvoorbeeld graag gebruik, is ‘Upgraden’. Als ik dan binnen mijn bedrijf moet kiezen tussen iets zelf doen, terwijl ik er niet zo goed in ben of er geen plezier aan beleef, of het uitbesteden, dan is er eigenlijk maar één optie die ook daadwerkelijk met mijn thema combineert: uitbesteden.

img-2
img-3
img-4

Waarom is een intentie zetten zo belangrijk?

Door een intentie voor de dag te zetten, leg je eigenlijk onbewust een meetlat langs het meeste van wat je die dag doet. Misschien alles wel. Dat maakt het verschil tussen gewoon maar wat doen en met de stroom van de dag meevaren, of bewust keuzes maken die je dichterbij je doelen brengen of die in lijn zijn met de prioriteiten die jij in je leven hebt gesteld.

Een intentie is overigens niet hetzelfde als een doel; een doel is een bepaald resultaat, de intentie de energie die je gebruikt om het doel te bereiken. En je begrijpt: je bereikt je doelen wél sneller als je daarvoor de juiste energie toepast.

Kun jij wel wat hulp gebruiken bij het zetten van intenties die jou daadwerkelijk dichter bij je doel brengen? Dan is Ontwikkel JOUW Money Flow precies wat voor jou.

Wil je meteen bericht ontvangen als er weer nieuwe artikelen verschijnen? Meld je dan aan.

Chat openen
1
Hi 🙋🏻‍♀️ kan ik je helpen?
Hi 🙋🏻‍♀️! Wat leuk dat je hier bent. Heb je een vraag? Stuur me hier dan een WhatsAppje, dan spreken we elkaar snel. Geniet van je dag en hartelijke groet, Adine