De Free Spirit
Adine helpt je met jouw money mindset

Adine Faber-Versluis, Money Mindset Mentor, Human Design Guide & Financieel Expert

“Until you make the unconscious conscious, it will rule your life and you will call it fate.” Carl Gustav Jung zei het decennia geleden al. Als je niet weet wat er in je onderbewustzijn speelt, en wat jou op die laag blokkeert, zul je gemakkelijk kunnen denken dat ‘dit gewoon is wat het is’. Dat je misschien ‘niet gemaakt bent voor meer’. Maar weet je: dat is je reinste onzin.

We hebben hier namelijk allemaal iets te doen, iets neer te zetten, iets toe te voegen aan het geheel. We hebben hier allemaal een bestemming te vervullen. De één doet dat van nature, de ander zoekt naar die bestemming en weer een ander blijft altijd stilstaan. Zich onbewust van dat er écht meer mogelijk is. Zodra je weet wat je hier te doen hebt, wordt het makkelijker om de juiste keuzes te maken. De juiste keuzes voor jou. Want wat voor de één perfect kan zijn, kan voor de ander rampzalig zijn. Ontdekken waarvoor jij hier bent, wie jij in je volledige potentie bent, dat is de basis van Ontwikkel JOUW Money Flow. En één van de tools die ik je daarvoor leer is het gebruik van je Innerlijke Geldtypen. Hier bespreken we één van die typen, de Free Spirit. 

De Free Spirit

Je moet er wel een beetje blij van worden, van die Free Spirit. Alsof je een koorddanser ziet die het steeds maar weer presteert om tóch overeind te blijven staan. Die iedereen laat zien dat het wél kan. En die razendsnel weer opstaat op het moment dat blijkt dat het ook voor de Free Spirit wel eens mis kan gaan.

‘Falen’ is niet wat je bepaalt, het is niet wat je bent. Dat iets soms wel lukt, en soms niet, dat hoort erbij. En doordat je zo oké daarmee bent, neem je regelmatig risico’s die anderen misschien niet zouden nemen. Soms gaat het mis. Maar jij neemt die risico’s niet zomaar; je hebt een neus voor kansen. Als jij iets doet, is er een reden voor.

Als Free Spirit wil je vrij zijn. Wil je laten zien wat kan, maar wel op jouw manier. Een tikje rebels. En daarmee kun je jezelf ook in de weg zitten. Want soms worden methoden, technieken of routines gebruikt omdat ze nu eenmaal werken. Omdat ze je veel tijd, geld en energie besparen. Als je echt impact wilt maken voor de mensen die voor jou belangrijk zijn (inclusief jezelf), dan zul je dat ook moeten accepteren.

Een succesvol leven is namelijk niet een leven met alleen maar highs en lows, maar een leven waarin je basis dusdanig stabiel is, dat je op alle vlakken vrij bent om de kansen die je ziet na te jagen. Om ook daarin je vrijheid te ervaren.

De bril waardoor jij naar de wereld kijkt

Als jij hoog scoort op de Free Spirit, wees je dan bewust van hoe jij naar de wereld kijkt. Welke bril jij gebruikt. Is dat die van de Free Spirit in al haar glorie, of is dat juist vanuit de schaduwkant van de Free Spirit?

En wanneer je die schaduwkant herkent, wat doe je daar dan vervolgens mee? Schuif je het aan de kant, omdat je er nu geen tijd/geld/energie voor hebt, of herken je juist dat dát die schaduwstem op z’n luidst is?

Als het gaat om Geldarchetypen, om jouw visie op geld, om jouw relatie met geld, is er niets goed of fout. Het draait allemaal om wat je ermee doet.

Veel Free Spirits die vooral in hun schaduwkant uithangen, voelen zich enorm druk. Ze doen veel, ze nemen risico’s, ze STAAN er. Veel andere ondernemers zouden daar hun petje voor afzetten. Maar voor Free Spirits is dat niet wat het belangrijkst is. Actie is bij hen eerder een rookgordijn. Een manier om te verbloemen dat ze eigenlijk niet doen wat het allerbelangrijkst is. Want ja, dat voelt toch een beetje beperkend. Inleveren op je vrijheid.

En die Free Spirit die besluit te kijken naar de lange termijn en bij mij aanklopt voor hulp en inzichten? Die ontdekt dat het eigenlijk juist heel veel vrijheid geeft om te ondernemen vanuit een solide (financiële) basis.

 

Die hulp…

Hoe krijg jij nu die gezonde relatie met geld? Hoe zorg jij ervoor dat je Innerlijke Free Spirit juist nog meer vrijheid krijgt? Zodat je kunt genieten van de bijna magische, charismatische Flow die kenmerkend is voor dit type? Dat is precies waar mijn Ontwikkel JOUW Money Flow-methode voor ontwikkeld is. Voor het helder krijgen van wat ervoor zorgt dat jij blokkeert én van het creëren van stroming, zodat je wél krijgt wat je wilt en verdient.

Kijk hiervoor op MoneyFlow.nl.

Wil je meteen bericht ontvangen als er weer nieuwe artikelen verschijnen? Meld je dan aan.

Chat openen
1
Hi 🙋🏻‍♀️ kan ik je helpen?
Hi 🙋🏻‍♀️! Wat leuk dat je hier bent. Heb je een vraag? Stuur me hier dan een WhatsAppje, dan spreken we elkaar snel. Geniet van je dag en hartelijke groet, Adine