Als je geld altijd weer zó verdwijnt…
Adine helpt je met jouw money mindset

Adine Faber-Versluis, Money Mindset Mentor, Human Design Guide & Financieel Expert

“Elke keer als ik met financiën bezig ben, komt de tegenslag. TEGENSLAG. Ik lees jouw bericht over investeren. Nog tijdens het lezen van je bericht belt de garage dat ik 1.100 euro mag betalen voor een APK-beurt. Ik blijf het ongelooflijk vinden hoe het Universum me tegenwerkt, juist als ik op een positieve manier bezig denk te zijn met geld.”

Zomaar een voorbeeld van een bericht dat ik ooit eens van iemand kreeg. En dat was niet het enige voorbeeld; diegene kon er nog talloze opnoemen. Vond hij een keer een statiegeldbonnetje, dan kwam er prompt een herinnering mét administratiekosten. Een andere financiële meevaller? Hetzelfde verhaal. Is dat het Universum dat je tegenwerkt, of is hier iets anders aan de hand?

Je verwachting komt uit

Henry Ford zei het ooit al eens: of je nu denkt dat je iets wel kunt, of dat je het niet kunt, je krijgt altijd gelijk. Je verwachting doet iets met je resultaat. Niet omdat er een magische kracht vanuit gaat, maar omdat je verwachting simpelweg invloed heeft op de handelingen die je uitvoert.

Als jij verwacht dat je lancering weer helemaal ruk gaat zijn, zullen je inspanningen die naar die lancering toeleiden anders zijn dan wanneer je verwacht dat elke lezer of kijker een aankoop gaat doen.

Zo is het hiermee ook: als je verwacht dat een meevaller altijd gepaard gaat met een – net wat heftigere – tegenvaller, dan ben je alert op het spotten van die tegenvaller. Komt die door de meevaller? Waarschijnlijk niet. Waarschijnlijk had je ‘m sowieso wel gehad. Het leven bestaat immers uit een combinatie van mee- én tegenvallers.

Trek je hierdoor extra tegenvallers aan? Misschien wel. Where focus goes, energy flows. En als je vooral veel aandacht aan die tegenvallers besteedt, dan zou je denken dat dat is waar je meer van wilt…

Geld aantrekken, vasthouden en loslaten

Daarnaast is er nog iets anders dat een rol kan spelen in deze dynamiek. Je bent misschien best wel goed in geld aantrekken. Maar hoe staat het met je vermogen om het ook vast te houden? Er comfortabel mee te zijn?

Veel van de Innerlijke Geldarchetypen kunnen daar moeite mee hebben. Die klampen zich te veel vast aan geld (Schatbewaarder), voelen zich ongemakkelijk (Idealist), kunnen niet wachten tot ze het weg (Supporter) of uit (Levensgenieter/Diva) mogen geven. Om maar gewoon even een paar linkjes naar de Innerlijke Geldtypen te leggen.

Comfortabel met geld kunnen zijn en het bewust een nieuwe richting opsturen, hoort ook bij een gezonde relatie met geld. En dat is precies waar het vaak ‘mis’ gaat. Dan krijg je dit soort situaties en ben je vervolgens bezig met daar de logica in zien. Zonde van je tijd. Het gaat namelijk niet om die logica, het gaat om het grotere plaatje. En het gaat natuurlijk om de oplossing.

 

Die oplossing…

Hoe krijg jij nu die gezonde relatie met geld? Hoe leer je comfortabel te zijn met geld? En wat zit er misschien nog in de weg vóór je dat kunt zijn? Dat is precies waar mijn Ontwikkel JOUW Money Flow-methode voor ontwikkeld is. Voor het helder krijgen van wat ervoor zorgt dat jij blokkeert én van het creëren van stroming, zodat je wél krijgt wat je wilt en verdient.

Kijk hiervoor op MoneyFlow.nl.

Wil je meteen bericht ontvangen als er weer nieuwe artikelen verschijnen? Meld je dan aan.

Chat openen
1
Hi 🙋🏻‍♀️ kan ik je helpen?
Hi 🙋🏻‍♀️! Wat leuk dat je hier bent. Heb je een vraag? Stuur me hier dan een WhatsAppje, dan spreken we elkaar snel. Geniet van je dag en hartelijke groet, Adine