Schatbewaarder - Jij bent het waard!

Je hebt aangegeven dat je het moeilijk vindt om geld aan jezelf uit te geven. Als Schatbewaarder is dat helemaal niet raar. Jij hebt het motto “doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg” geleerd. En je bent ervan overtuigd dat je een goede buffer moet hebben op je spaarrekening, zodat je altijd onvoorziene kosten kunt betalen. 

Je hebt daarbij nog een aantal potjes, bijvoorbeeld voor het afbetalen van de hypotheek en een aanvullend pensioenpotje. Een keer iets voor jezelf doen, betekent dat je die maand minder spaart. Je bent bang dat je dan te weinig overhoudt.

Het is helemaal niet raar dat je er zo in staat. Je hebt het vanaf jongs af aan zo geleerd en hebt nooit ervaren hoe het anders zou kunnen. Daar gaan we vandaag nog verandering in brengen.

Maak voor jezelf een lijstje van 3 luxe dingen waar je de komende maand geld aan kan uitgeven. Het moeten dingen zijn voor jezelf, bijvoorbeeld een diner bij je favoriete luxe restaurant of een outfit in je favoriete kledingwinkel (zonder dat het in de uitverkoop is). 

Nadat je het lijstje hebt gemaakt, vind je in je mailbox een nieuwe opdracht.

Adne Faber Versluis Geldexpert
Chat openen
1
Hi 🙋🏻‍♀️ kan ik je helpen?
Hi 🙋🏻‍♀️! Wat leuk dat je hier bent. Heb je een vraag? Stuur me hier dan een WhatsAppje, dan spreken we elkaar snel. Geniet van je dag en hartelijke groet, Adine