Verbinder - Overzicht in je financiën

Wat goed dat je voor deze optie hebt gekozen! Je gaat hiermee namelijk de grootste uitdaging van jouw geldtype aan: het niet langer uit de weg gaan van geldzaken.

De beste manier om dit te doen is door het aan te gaan. Door juist je kop uit het zand te halen en dingen te doen die in het begin super oncomfortabel voelen. 

Dat hoeft niet in één keer, het mag in kleinere stappen. Zo kan ik je nu bijvoorbeeld vragen om een heel jaaroverzicht te maken, met daarbij een prognose van je inkomsten per maand. Het wordt waarschijnlijk helemaal complex als ik je vraag om dan een document te maken voor de beleggingen die je zou kunnen doen 😉

Geen zorgen, dat ga ik nu ook niet doen. Maar ik ga je wel adviseren verantwoordelijkheid te nemen over je geldzaken. We beginnen klein, zodat je gaat ervaren dat het helemaal niet zo ingewikkeld is.

Ontdek wat er per maand binnenkomt en wat eruit gaat. Dat kun je doen aan de hand van de volgende stappen. 

  1. Pak een vel papier en verdeel het in 2 kolommen. Je kunt dit natuurlijk ook in Excel doen als je liever digitaal werkt.
  2. In de linkerkolom noteer je alle inkomsten. Variëren jouw inkomsten per maand, neem dan het minimum dat je elke maand hebt.
  3. In de rechterkolom noteer je alle kosten. Daarbij gaat het om de vaste lasten (hypotheek/huur, verzekeringen, auto, telefoonrekening, belastingen, boodschappen). Dus echt de kosten die je MOET betalen om te overleven en een dak boven je hoofd te hebben.
  4. Tel alle inkomsten en alle uitgaven bij elkaar op, zodat je in iedere kolom een totaalbedrag hebt staan.
  5. Trek de uitgaven van de inkomsten af, zodat je ziet welk bedrag je maandelijks overhoudt.

Wat je hiermee kunt doen? Dat vertel ik je in de mail die je nu in je mailbox vindt.

Adne Faber Versluis Geldexpert
Chat openen
1
Hi 🙋🏻‍♀️ kan ik je helpen?
Hi 🙋🏻‍♀️! Wat leuk dat je hier bent. Heb je een vraag? Stuur me hier dan een WhatsAppje, dan spreken we elkaar snel. Geniet van je dag en hartelijke groet, Adine