De 5 gouden regels voor een succesvol leven
Adine helpt je met jouw money mindset

Adine Faber-Versluis, Money Mindset Mentor, Human Design Guide & Financieel Expert

Als er één ding is dat ik heb geleerd van tig boeken lezen over persoonlijke ontwikkeling, succesvol ondernemen, persoonlijk leiderschap, zakelijk succes en noem het maar op, dan is het wel dat succes helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn. Het is niet iets dat ‘ergens’ staat, waar je bijna niet bij kunt. Wat alleen is weggelegd voor anderen. Voor mensen die altijd wind mee hebben. Het is er voor iedereen. En het is er zeker voor jou als jij deze 5 gouden regels voor succes volgt.

Voor ik deze vijf gouden regels voor succes met je deel, wil ik je eerst nog even laten nadenken over de volgende vraag: wat betekent succes écht voor jou? Wanneer zou jij jezelf zien als succesvol? Schrijf het op. En wees niet verbaasd als dit – zodra je de vijf gouden regels voor succes gaat toepassen – verandert.

Gouden regel 1: begin vandaag

Vandaag is nu. Dat is het enige dat telt. Morgen verschuift met je mee, maar vandaag is vandaag. Hoeveel heb je niet afgesteld, omdat je het hebt uitgesteld tot morgen? Mensen die alleen maar bezig zijn met morgen, komen vandaag nergens. Mensen die vandaag beginnen, kunnen morgen een stap verder zetten.

Gouden regel 2: kleine stapjes tellen

Zoals het Chinese spreekwoord luidt; ook een lange reis begint met die eerste stap. Je kunt soms enorm gefocust zijn op de uitkomst, waardoor het beginnen aan het hele proces overweldigend wordt. Dan verlamt het je en doe je helemaal niets.

Zet gewoon die eerste stap en maak er een sport van om die stap zo klein mogelijk te maken. Zeker voor (manifesting) generators is dit belangrijk; dan ben je er in de meeste gevallen niet voor gemaakt om de hele route al uitgestippeld te hebben, maar zul je de weg stap voor stap ontdekken. Maar om dat te kunnen doen, moet je wel die eerste stap zetten.

Gouden regel 3: ‘fouten’ zijn feedback

En blijkt die eerste stap – of een andere stap – niet de juiste te zijn geweest? Laat je dan niet ontmoedigen, maar gebruik die ‘fout’ als feedback. Je leert altijd ergens weer van. Dan weet je dat je het de volgende keer anders kunt doen. Als je ervan leert, dan ben je alsnog een stap verder.

Leer hierin overigens wel onderscheid te maken tussen wat jij als ‘fouten’ ziet en wat anderen wellicht als ‘fouten’ zien. Neem vooral niet overtuigingen van anderen over.

 

Gouden regel 4: je verliest alleen als je stopt

Jaren terug besloot ik met een vriendin mee te doen aan een hardlooptocht van 5 kilometer. We hadden beiden nog nooit hardgelopen. Ja, naar de Jamin, maar niet als sport. We trainden samen – met Evy! – in het bos en op de momenten dat we er helemaal doorheen zaten, riepen we naar elkaar: “pijn is even, opgeven is voor altijd!”.

Je verliest alleen als je opgeeft. Als je stopt. Zolang je nog in de wedstrijd zit, is de race nog niet gelopen. Ik moet daar ook altijd aan denken als ik het heb over beleggen. Omgaan met winst lukt altijd prima, maar een langetermijnstrategie volhouden als het slechter gaat, is voor veel mensen een uitdaging. Maar ook dan geldt: uitstappen is je verlies verzilveren. Soms kán dat de beste keuze zijn, maar dan pak je wél je verlies.

Stop dus niet. Ga door. Stuur bij waar nodig, pas wat dat betreft de voorgaande gouden regels toe, maar stop niet.

Gouden regel 5: positief denken = positief leven

Alles zal niet altijd van een leien dakje gaan. Wat er gebeurt, heb je niet altijd invloed op. Je hebt wél invloed op hoe je daarmee omgaat. En hoe je ervoor zorgt dat je overal iets uithaalt, hoe naar/verdrietig/pijnlijk iets ook is.

Er wordt wel eens lacherig gedaan over ‘positiviteitsgoeroes’. En dan bedoel ik niet de mensen die je dit leren, maar de mensen die altijd op zoek zijn naar die lichtpuntjes. Geloof me: als je de bovenstaande succesregels in je leven toepast, zul je merken dat positief denken écht vraagt om werken aan je mindset. Je eigen kwetsbaarheden aankijken. Je verantwoordelijkheid nemen, ook als je alle reden hebt om met de vinger naar een ander te wijzen.

Maar het maakt je wél sterker. En het zorgt ervoor dat jouw leven succesvol wordt. No matter what. En ongeacht hoe jij succes invult.

Lekker makkelijk! Maar…

Vind je dit allemaal makkelijker gezegd dan gedaan? Of heb je het idee dat je dit allemaal al wel doet, maar dat succes uitblijft? Grote kans dat je te maken hebt met overtuigingen die nog naar boven moeten komen. Dat is precies waar mijn Ontwikkel JOUW Money Flow-methode voor ontwikkeld is. Voor het helder krijgen van wat ervoor zorgt dat jij blokkeert én van het creëren van stroming, zodat je wél krijgt wat je wilt en verdient.

Kijk hiervoor op MoneyFlow.nl.

Wil je meteen bericht ontvangen als er weer nieuwe artikelen verschijnen? Meld je dan aan.

Chat openen
1
Hi 🙋🏻‍♀️ kan ik je helpen?
Hi 🙋🏻‍♀️! Wat leuk dat je hier bent. Heb je een vraag? Stuur me hier dan een WhatsAppje, dan spreken we elkaar snel. Geniet van je dag en hartelijke groet, Adine