De Schatbewaarder
Adine helpt je met jouw money mindset

Adine Faber-Versluis, Money Mindset Mentor, Human Design Guide & Financieel Expert

“Until you make the unconscious conscious, it will rule your life and you will call it fate.” Carl Gustav Jung zei het decennia geleden al. Als je niet weet wat er in je onderbewustzijn speelt, en wat jou op die laag blokkeert, zul je gemakkelijk kunnen denken dat ‘dit gewoon is wat het is’. Dat je misschien ‘niet gemaakt bent voor meer’. Maar weet je: dat is je reinste onzin.

We hebben hier namelijk allemaal iets te doen, iets neer te zetten, iets toe te voegen aan het geheel. We hebben hier allemaal een bestemming te vervullen. De één doet dat van nature, de ander zoekt naar die bestemming en weer een ander blijft altijd stilstaan. Zich onbewust van dat er écht meer mogelijk is. Zodra je weet wat je hier te doen hebt, wordt het makkelijker om de juiste keuzes te maken. De juiste keuzes voor jou. Want wat voor de één perfect kan zijn, kan voor de ander rampzalig zijn. Ontdekken waarvoor jij hier bent, wie jij in je volledige potentie bent, dat is de basis van Ontwikkel JOUW Money Flow. En één van de tools die ik je daarvoor leer is het gebruik van je Innerlijke Geldtypen. Hier bespreken we één van die typen, de Schatbewaarder. 

De Schatbewaarder

I love money and money loves me. Daarmee start ik standaard als ik vertel over de Schatbewaarder. Want tussen die twee, de Schatbewaarder en geld, daar speelt iets. Wat in de schaduw kan leiden tot schaarste, tot ongezond en krampachtig vastgrijpen, kan in optima forma een prachtig samenspel zijn tussen mens en middel, Schatbewaarder en geld.

Schatbewaarders houden van geld, ze koesteren het, ze waarderen het. Ze genieten van het verzamelen, van het zien hoe de spaarmeters omhoog gaan en de schuldenmeters omlaag. Voor zover Schatbewaarders schulden hebben, natuurlijk.

Ze genieten van de vrijheid die geld brengt, hoewel ze het zelden zouden gebruiken om wat vrijheid in de vorm van luxe te kopen. En ook al is er op gegeven moment ‘genoeg’… voor de Schatbewaarder is het in de realiteit nóóit genoeg. Van geld uitgeven wordt je misschien zelfs wel een beetje zenuwachtig, zeker als je niet precies weet of ‘het het waard is’. Een houding die je ook gemakkelijk kunt overbrengen op je klanten, waardoor zij – of beter gezegd: je niet-klanten, want uiteindelijk kopen ze meestal niet – je een waardevolle spiegel voorhouden.

De Schatbewaarder en geld; het kan een match made in heaven zijn, maar het kan ook leiden tot een leven vol krapte en middelmatigheid. Aan jou de keuze.

De bril waardoor jij naar de wereld kijkt

Als jij hoog scoort op de Schatbewaarder, wees je dan bewust van hoe jij naar de wereld kijkt. Welke bril jij gebruikt. Is dat die van de Schatbewaarder in al haar glorie, of is dat juist vanuit de schaduwkant van de Schatbewaarder?

En wanneer je die schaduwkant herkent, wat doe je daar dan vervolgens mee? Schuif je het aan de kant, omdat je er nu geen tijd/geld/energie voor hebt, of herken je juist dat dát die schaduwstem op z’n luidst is?

Als het gaat om Geldarchetypen, om jouw visie op geld, om jouw relatie met geld, is er niets goed of fout. Het draait allemaal om wat je ermee doet.

Veel Schatbewaarders die vooral in hun schaduwkant uithangen, koppelen veel te veel zekerheid en veiligheid aan geld. Zo wordt ‘geld’ veel groter en belangrijker dan het middel dat het eigenlijk is. En daardoor kun je het gevaar lopen in de kramp terecht te komen, zuinigheid de boventoon te laten voeren en jezelf klein te houden. Als ondernemer, maar ook als mens.

En die Schatbewaarder die besluit de veiligheid in zichzelf te vinden en bij mij aanklopt voor hulp en inzichten? Die ontdekt dat juist het ‘ja’ zeggen op kansen vaak voor veel meer rijkdom zorgt.

 

Die hulp…

Hoe krijg jij nu die gezonde relatie met geld? Hoe zorg jij ervoor dat je Innerlijke Schatbewaarder juist nog meer kansen krijgt? Zodat je kunt genieten van het heerlijke samenspel tussen geld én dit type? Dat is precies waar mijn Ontwikkel JOUW Money Flow-methode voor ontwikkeld is. Voor het helder krijgen van wat ervoor zorgt dat jij blokkeert én van het creëren van stroming, zodat je wél krijgt wat je wilt en verdient.

Kijk hiervoor op MoneyFlow.nl.

Wil je meteen bericht ontvangen als er weer nieuwe artikelen verschijnen? Meld je dan aan.

Chat openen
1
Hi 🙋🏻‍♀️ kan ik je helpen?
Hi 🙋🏻‍♀️! Wat leuk dat je hier bent. Heb je een vraag? Stuur me hier dan een WhatsAppje, dan spreken we elkaar snel. Geniet van je dag en hartelijke groet, Adine