Mijn grootste inzicht uit The Slight Edge
Adine helpt je met jouw money mindset

Adine Faber-Versluis, Money Mindset Mentor, Human Design Guide & Financieel Expert

There is no such thing as a neutral decision. Every decision takes you in a positive direction, or a negative one. Choose wisely.

Voor de vakantie had ik een berg boeken op mijn eReader gezet. Jaren terug moest ik daar nog niet aan denken: #paperfanforlife. Maar met mijn leestempo is dat gewoon niet te doen. Op vakantie kan ik er makkelijk een (lees)boek per dag doorheen jagen. Over informatieve boeken doe ik wat langer, vooral omdat die me continu op ideeën brengen, die ik dan weer gebruik om op te journalen of te delen via bijvoorbeeld de Money Mind Podcast.

Een van de boeken die ik wat dat betreft bijna continu weglegde (om wat op te schrijven!) was The Slight Edge van Jeff Olson. Hier deel ik graag waarom.

Stabiliteit

Ik ben niet iemand van pieken en dalen. Mijn humeur is altijd vrij stabiel, mijn gewoontes zijn vrij stabiel, ik voel me altijd vrij stabiel. Je weet over het algemeen (laten we zeggen: 99% van de tijd) precies wat je aan me hebt.

Die andere 1% van de tijd is het vast nét volle maan.

Als ik erover nadenk, is dat ook de manier waarop ik leef.

Ik ga tijdens het sporten niet tot het naadje, maar kom wel consequent minimaal drie keer per week een half uur opdagen.

En ik maak geen slick geproduceerde podcastafleveringen van drie uur, maar kom wel (werk)dagelijks opdagen.

Ik ben altijd mezelf, ongeacht de omgeving waar ik in zit.

Nou ja, dat laatste is niet helemaal waar. Zet mij in een ruimte vol schreeuwende mensen en ik krijg kortsluiting. Maar in normale settings krijg je bij mij altijd dezelfde ‘Adine’. Of het nu zakelijk is of privé.

Die stabiliteit vind ik fijn, die helpt me. Maar niet altijd. 

Elke keuze telt

Want: in goede gewoontes helpt dit enorm. Dan zijn het de kleine dingen waar je consequent in komt opdagen, die uiteindelijk de grote dingen zullen zijn.

Elke dag die korte podcast opnemen levert nu al ruim 300.000 downloads op.

Elke dag op komen dagen voor mijn klanten betekent dat ik kan leven van wat ik het allerliefste doe.

Elke dag bewegen en die sportroutine erin houden zorgen straks hopelijk voor een fit en gezond lijf 😉

Maar er zijn ook dingen die ik consequent doe die me niet helpen. En waarbij ik mezelf – als ik heel eerlijk ben – ook wel eens voorhoud dat het niet uitmaakt. Dat deze ene keer niet uitmaakt.

Behalve dat het niet deze ene keer is.

En dat er dus geen neutrale status is, maar dat alles je óf op de positieve route zet, óf op de negatieve route.

Dat was wat ik echt weer even moest horen.

Elke dag maken we namelijk – jij vast net zo goed als ik – talloze keuzes. Ga ik uit bed, of ga ik snoozen? Eet ik gezond of niet? Eet ik überhaupt, of blijf ik nog even vasten? Neem ik de tijd voor journalen/mediteren of ga ik direct aan het werk? Check ik meteen mijn telefoon of e-mail, of blijf ik eerst in mijn bubbel?

Soms lijkt het of je er niet eens een keuze in hebt. Ja, m’n kind heeft honger, dan moet ik wel eerst daar aandacht aan besteden. Of misschien ben je wel zó moe, dat niet snoozen geen optie is.

Toch heb je dan nog steeds de keuze. In het moment, maar ook in de momenten daarvoor. Je had ook eerder op kunnen staan. En om dat te kunnen doen: vroeger naar bed kunnen gaan. Om maar een voorbeeld te noemen.

Ik zal deze post niet langer maken dan nodig is en verwijs je graag door naar een podcastaflevering die ik (deels) hierover maakte. Welke keuze maak jij nu… ga je ‘m beluisteren of niet?

 

Hoe maak jij nu de juiste keuzes?

Het kan soms uitdagend zijn om volledig te zien welke impact jouw keuzes hebben. En om uberhaupt te zien dat je altijd ook echt een keuze hebt. Onderliggende patronen kunnen ervoor zorgen dat je dit gevoel helemaal niet hebt. Wil jij die patronen doorbreken en kun jij een scherpe spiegel gebruiken om jouw slight edge te ontdekken?

Dat is precies waar mijn Ontwikkel JOUW Money Flow-methode voor ontwikkeld is. Voor het helder krijgen van wat ervoor zorgt dat jij blokkeert én van het creëren van stroming, zodat je wél krijgt wat je wilt en verdient.

Kijk hiervoor op MoneyFlow.nl.

Wil je meteen bericht ontvangen als er weer nieuwe artikelen verschijnen? Meld je dan aan.

Chat openen
1
Hi 🙋🏻‍♀️ kan ik je helpen?
Hi 🙋🏻‍♀️! Wat leuk dat je hier bent. Heb je een vraag? Stuur me hier dan een WhatsAppje, dan spreken we elkaar snel. Geniet van je dag en hartelijke groet, Adine